منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی
منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی وزارت بهداشت
منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی به توصیه سنجش امیرکبیر
منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی اگر به درستی انتخاب شوند ، اولین قدم صحیح در مسیر حرکت به سوی قبولی در آزمون دکتری فیزیوتراپی علوم پزشکی است، لذا دپارتمان های تخصصی سنجش امیرکبیر جهت سهولت دسترسی داوطلبان آزمون دکتری، منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی را تدوین و گردآوری نموده است تا داوطلبان حتی اگر خودشان به صورت مستقل نیز بخواهند منابع را تهیه کنند این امر قابل انجام باشد. به داوطلبان توصیه می شود که از بسته های آموزشی(کتب و جزوات تخصصی) مورد نیاز هر رشته استفاده کنند(به دلایل زیر) ولی اگر باز اصرار دارند که منابع را تهیه کنند توصیه می شود در کنار منابع تهیه شده مرجع، کتاب مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی تحصیلات تکمیلی (دکتری) به روش سنجش امیرکبیر را تهیه کنند که به آنها روش برنامه ریزی را ارایه می دهد که بتوانند از مینیمم زمان، ماکزیمم استفاده را بکنند.
آیا خواندن کتب مرجع برای آزمون دکتری فیزیوتراپی توصیه می شود؟
مطالعه کتاب های مرجع اگر چه بسیار مفید و ضروری است اما برای آمادگی در آزمون دکتری دارای معایبی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:
۱) حجم این نوع کتاب ها با توجه به مطالب مفید آنها برای آزمون مناسب نیست؛ چرا که در کتاب های مرجع بیشتر به آموزش مفاهیم، اثبات قضایا و بعضاً آوردن مطالب غیر ضروری تکیه شده و تعداد سؤالات با پاسخ، برای تمرین دانشجویان کم است و بعضاً پاسخ را به عهده خواننده گذاشته اند.
۲) در این نوع کتاب ها، روش های تستی و سریع جهت پاسخگویی به سؤالات آزمون دکتری، وجود ندارد.
۳) مطالب بعضی از این کتاب ها به دلیل ترجمه گزینشی نامفهوم به نظر می رسد و خواننده نمی تواند ارتباط لازم را با کتاب برقرار کند.
دلایل فوق و برخی علل دیگر نیاز به مطالعه یک کتاب جامع و خوب را برای ما ضروری می سازد. البته گفتنی است یک کتاب خوب باید کاملاً منطبق بر کتاب های مرجع با حذف نکات منفی آنها باشد و دانشجویان نباید کتاب های مرجع را از ذهن خارج کنند.
انتشارات سنجش امیرکبیر جهت قبولی داوطلبان در آزمون دکتری، کتاب های رشته های مختلف را در سطح کشور ارائه کرده که با استقبال زیادی از سوی دانشجویان مواجه شده است. مجموعه این کتاب ها در بسته های آموزشی دکتری برای هر رشته گردآوری و تمام این کتاب ها با در نظر گرفتن منابع آزمون و کتاب های مرجع گوناگون برای هر درس تألیف شده است. که دارای خصوصیات زیر می باشند:
کتاب های تکدرس آزمون دکتری فیزیوتراپی :
در این نوع کتاب ها برای هر درس یک کتاب شامل آموزش گام به گام مطالب به زبانی ساده همراه با آوردن مثال ها و تست ها در ضمن آموزش، ارائه شده است. در کتاب های آموزشی مؤسسه از آوردن مطالب غیر ضروری پرهیز شده و خلاصه آنچه مورد نیاز داوطلب است ارائه شده است و هر کجا که در پاسخگویی تست ها روش های تستی وجود داشته به آنها اشاره شده است. پس از آموزش مطالب هر فصل، تست های طبقه بندی شده سال های گذشته مربوط به آن فصل به همراه پاسخ تشریحی و تست های خودسنجی با جواب کلیدی گنجانده شده است تا دانشجو پس از آموزش مطالب، تمام تست های سال های قبل مربوط به آن فصل را مرور کند.
کتاب های دکتری سنجش امیرکبیر با توجه به ساختار کاملاً حرفه ای و علمی آنها و توجه به نیاز دانشجویان، داوطلبان را از مراجعه به کتاب های دیگر بی نیاز می کند. مطمئناً تعداد تست های فراوان، آموزش ساده و روان مطالب، به روز بودن کتاب ها از مشخصه های بارز کتاب های سنجش امیرکبیر است.
ویژگی های بارز بسته های آموزشی دکتری فیزیوتراپی سنجش امیرکبیر
جزوات سنجش امیرکبیر توسط نفرات برتر کنکور سال های گذشته گردآوری گردیده و حاوی مطالب مفید و نکات برگزیده ای است که موجب صرفه جویی در وقت داوطلبان می گردد. بسیاری از داوطلبان با مشاهده حجم و تعدد کتب رفرنس اعلام شده، نگران نحوه گزینش مطلب و کمبود زمان برای مطالعه آنها می گردند، از اینرو جزوات سنجش امیرکبیر علاوه بر مطالب گردآوری شده توسط نفرات برتر، دارای مطالب کنکوری بوده و یک منبع جامع، کامل و در عین حال خلاصه محسوب می شود که نیاز شما را به هر کتاب یا هر منبع دیگری مرتفع می کند.
مزیت دیگر بستههای آموزشی سنجش امیرکبیر امکان دریافت جزوات ویرایش شده بدون نیاز به پرداخت هزینه مجدد توسط خریدار می باشد. به عبارت دیگر اگر جزوه ای حتی یک روز پس از خرید شما ویرایش گردد، می توانید نسخه جدید آن را بطور رایگان از موسسه دریافت نمایید.
مدارک تحصیلی مورد پذیرش آزمون دکتری علوم پزشکی فیزیوتراپی
فارغ التحصیلان رشته های ذیل می توانند در کنکور دکتری وزارت بهداشت فیزیوتراپی شرکت نمایند:
کارشناسی ارشد فیزیوتراپی؛ دکتری عمومی پزشکی
منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی – منابع الکتروتراپی
۱- کتاب الکتروتراپی، اصول و کاربرد (Electrotherapy Explained principle & practice)، تالیف روبرتسون، آ وارد، جی لاو، ترجمه امیرهوشنگ بختیاری، انتشارات مولف.
۲- کتاب الکتروتراپی کلایتون، تالیف شیلا کیتچن و سارا بزین، ترجمه جعفر احمدزاده و محمد رهبر، انتشارات نعمتی.
۳- کتاب الکترو تراپی، تالیف رزیتا هدایتی و نورالدین کریمی، انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
۴- کتاب الکتروتراپی: به انضمام سوالات کارشناسی ارشد، تالیف عباسعلی پورمومنی، جواد صراف زاده، مریم ابراهیمیان، کرامت اله عباس نیا و مجتبی حشمتی پور، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان.
۵- کتاب الکتروتراپی بالینی (Clinical Electrotherapy )، مولف Roger M. Nelson, Dean P. urrier, Karen W. Hayes، انتشارات Appleton &Lange.
۶- جزوه الکتروتراپی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
۷- جزوه الکتروتراپی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
۸- جزوه الکتروتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران.
۹- جزوه الکتروتراپی موسسه سنجش تکمیلی امیرکبیر.
۱۰- جزوه الکتروتراپی سنجش امیرکبیر که برگرفته از اکثر منابع فوق می باشد.
منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی – منابع تمرین درمانی ۱ و ۲ و ۳
۱- کتاب ورزش درمانی برای هم ترازی بدن و عملکرد توسط لوسیل دانیلز Therapeutic exercise for bod alignment and function By Lucille Daniels، مولف Catherine Worthingham، انتشارات Saunders.
۲- کتاب اصول تمرین درمانیTherapeutic Exercise: Foundations and Techniques ، تالیف Carolyn Kisner, Lynn Allen Colby، مترجمان فروغ فردوسی، طیبه روغنی و سید محمد جعفر حائری، انتشارات خسروی.
۳- کتاب عضلات: تست و عملکرد با استقرار و درد ناشی از فلورانس (Muscles : testing and function with posture and pain By Florence )، مولفان پترسون کندال، الیزابت کندال MCCREARY، انتشارات LWW..
۴- کتاب تصمیم گیری بالینی در ورزش درمانی، مولف پاتریشیا سالیوان و Prudence D.Markos ، انتشارات Appleton & Lange.
۵- کتاب توانبخشی فیزیکی (Physical Rehabilitation)، مولفان George Fulk ،, Thomas J. Schmitz Susan B. O’Sullivan، انتشارات F.A. Davis.
۶- کتاب ورزش درمانی (Therapeutic Exercise)، مولف Bandy، انتشارات LWW.
۷- کتاب تصمیم گیری بالینی ورزش درمانی (Clinical Decision Making in Therapeutic Exercise )، مولفان Patricia E.Sullivan , Prudence D. Markos ، انتشارات Appleton & Lange.
۸- کتاب حرکت درمانی (تمرین درمانی)، مولفان مهدی قیطاسی، محمدحسن علیزاده، رضا رجبی و هومن مینونژاد، انتشارات دانشگاه تهران.
۹- کتاب اصول تمرین درمانی در توانبخشی، مولف افسون نودهی مقدم، انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
۱۰- کتاب حرکت درمانی اصول و روشها، مولف صوفیا نقدی دورباطی، انتشارات ارجمند.
۱۱- جزوه تمرین درمانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
۱۲- جزوه تمرین درمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
۱۳- جزوه تمرین درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران.
۱۴- جزوه تمرین درمانی موسسه سنجش تکمیلی امیرکبیر.
۱۵- جزوه تمرین درمانی سنجش امیرکبیر که برگرفته از اکثر منابع فوق می باشد.
منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی – منابع ارتز و پروتز(حذف آزمون 97)
۱- کتاب اطلس قطع عضو و اندام کمبود جراحی پروتز و توانبخشی (Atlas Of Amputations And Limb Deficiences Surgical Prosthetic And Rehabilitation)، مولفان اسمیت مایکل و جی بوکر، انتشارات Amer Academy of Orthopaedic.
۲- کتاب Aaos Atlas of Orthoses and AssistiveDevices، مولفان جان دی هسو، جان مایکل و جان فیسک، انتشارات Mosby.
۳- کتاب ارتز و پروتز در توانبخشی ارتز کودکان (Orthotics And Prosthetics In Rehabilation pediatric orthotics)، مولفان مایکل لاسردی و کارولین سی نیلسون، انتشارات McGraw-Hill.
۴- کتاب کاربرد بالینی ارتوز و پروتز در ارتوپدی، تالیف ذبیح¬ا حسن¬زاده، انتشارات جعفری.
۵- کتاب مرور جامع بر پروتزهای اندام تحتانی، تالیف حسن سعیدی، انتشارات قلم علم.
۶- کتاب ارتزها در بیماری های ستون فقرات و اندام فوقانی، تالیف حسن سعیدی، انتشارات قلم علم.
۷- کتاب ارتوزهای اندام تحتانی، تالیف مسعود حیدرنژاد، انتشارات اندیشه رفیع.
۸- کتاب راهنمای جامع ارتزها، تالیف حسن سعیدی، انتشارات رجاء تهران.
۹- جزوه ارتزها و پروتزها، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
۱۰- جزوه ارتز و پروتزها دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
۱۱- جزوه ارتزها و پروتزها، دانشگاه علوم پزشکی تهران.
۱۲- جزوه ارتزها و پروتزها، موسسه سنجش تکمیلی امیرکبیر.
۱۳- جزوه ارتز و پروتز سنجش امیرکبیر که برگرفته از اکثر منابع فوق می باشد.
منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی – منابع ارزشیابی و اندازه گیری(حذف آزمون 97)
۱- کتاب بررسی و ارزیابی عملکرد عضلات “پوسچر و درد” (Muscle: Testing and Function )(جلد ۱)، تالیف فلورنس پیترسون کندل، الیزابت کندل مک کریری و پاترشیا جیس پروانس، مترجمان علی رضا سرمدی و بهاره حاج قنبری، انتشارات سرمدی.
۲- کتاب بررسی و ارزیابی عملکرد عضلات “درجه بندی قدرت عضلات ” (Muscle: Testing and Function) (جلد ۲)، تالیف فلورنس پیترسون کندل، الیزابت کندل مک کریری و پاترشیا جیس پروانس، مترجمان علی رضا سرمدی و بهاره حاج قنبری، انتشارات سرمدی.
۳- کتاب اندازه گیری از طیف وسیعی مشترک حرکت و عضله طول (ریس) (Measuring of the joint range of motion and muscle length (Reese)، مولف جان جی گرهارد، انتشارات Hans Huber Pub.
۴- کتاب تست عضله (Muscles Testing)، مولف دنیل، انتشارات W B Saunders Co.
۵- کتاب ارزیابی دستی قدرت عضلانی و دامنه حرکتی مفاصل، تالیف زهرا فخاری، انتشارات نخل.
۶- جزوه معاینه و ارزیابی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
۷- جزوه معاینه و ارزیابی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
۸- جزوه معاینه و ارزیابی دانشگاه علوم پزشکی تهران.
۹- جزوه معاینه و ارزیابی موسسه سنجش تکمیلی امیرکبیر.
۱۰- جزوه معاینه و ارزیابی سنجش امیرکبیر که برگرفته از اکثر منابع فوق می باشد.
منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی – منابع فیزیولوژی کار و ورزش
۱- کتاب اصول و مبانی فیزیولوژی کار، تالیف فرشاد ارغوانی، محمدکریم جوانمردی، کمال ابراهیمی، هادی دانشمندی و فرزام بیدارپور، انتشارات فرشاد ارغوانی.
۲- کتاب فیزیولوژی ورزش: تئوری و کاربرد برای آمادگی جسمانی و اجرای ورزشی، تالیف ادوارد هاولی، اسکات کلاین پاورز، ترجمه فرشید طهماسبی، سجاد احمدی زاده، مجتبی صالح پور و محمد سلطانی، انتشارات حتمی.
۳- کتاب اصول راهنمای پزشکی ورزشی (Principle of manual sports medicine)، تالیف by Steven J. Karageanes، انتشارات LWW.
۴- کتاب پزشکی ورزشی، تالیف رحیم شریف و بهنام زایر، انتشارات اریکه.
۵- کتاب روشهای درمانی برای آسیب دیدگی ورزشکاران (Therapeutic modalitips for athletic injuries)، تالیف Craig R. Denegar، انتشارات Human Kinetics Publishers.
۶- کتاب آسیب دیدگی های ورزشی، تالیف محمد خزاعی، انتشارات ابریشمی فر.
۷- کتاب مبانی علمی و اصول تمرین در توانبخشی اسکلتی عضلانی (Scientitic foundations and principles of practice in musculoskeletal Rehablitation)، مولفان by David J. Magee BPT PhD CM , James E. Zachazewski PT DPT SCS ATC , William S. Quillen PT PhD SCS FACSM ، انتشارات Saunders.
۸- کتاب تکنیک های توانبخشی در طب ورزشی و امدادگری ورزشی، تالیف ویلیام ای پرنتیس، ترجمه حسن دانشمندی، انتشارات حتمی.
۹- کتاب حرکت انسان در سلامت و بیماری بر اساس فیزیولوژی ورزش (Exercise physiology Basis of human movement in health and disease)، مولف brown، انتشارات Lipincot Wiliams & Wilkins.
۱۰- کتاب اصول بنیادی فیزیولوژی ورزشی (۱) (انرژی، سازگاری ها و عملکرد ورزش)، تالیف رابرت رابرگز و اسکات رابرتس، مترجم عباسعلی گائینی و ولی الله دبیدی انتشارات سمت.
۱۱- کتاب اصول بنیادی فیزیولوژی ورزشی (۲) (آزمونها و موضوعات ویژه ورزشی)، تالیف رابرت رابرگز و اسکات رابرتس، مترجم عباسعلی گائینی و ولی الله دبیدی انتشارات سمت.
۱۲- کتاب فیزیولوژی ورزشی( Essentials of exercise physiology) (انرژی و تغذیه)، تالیف ویلیام مک آردل و فرانک کچ و ویکتور کچ، مترجم اصغر خالدان، انتشارات سمت.
۱۳- کتاب فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی (فیزیولوژی ورزشی ۵ استاد)، تالیف دیوید کاستیل و جک ویلمور، مترجمان فرهاد رحمانی نیا، حمید آقاعلی نژاد، حمید رجبی، ضیاء الدین معینی و فاطمه سلامی، انتشارات مبتکران، پیشروان.
۱۴- کتاب فیزیولوژی ورزشی: تلفیق نظر و عمل ۲، تالیف ویلیام جی. کرامر و استیون جی فلک، انتشارات حتمی.
۱۵- جزوه فیزیولوژی کار و ورزش دانشگاه شهید بهشتی.
۱۶- جزوه فیزیولوژی کار و ورزش دانشگاه تهران.
۱۷- جزوه فیزیولوژی کار و ورزش موسسه سنجش تکمیلی امیرکبیر.
۱۸- جزوه فیزیولوژی کار و ورزش سنجش امیرکبیر که برگرفته از تمام منابع فوق می باشد.
منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی – منابع نوروفیزیولوژی عصب و عضله
۱- کتاب فیزیولوژی پزشکی گایتون، تالیف آرتور گایتون، مترجم محمد رخشان و احمدرضا نیاورانی، انتشارات سماط.
۲- کتاب فیزیولوژی پزشکی گانونگ، مترجمان رضا بدل زاده، کامران قاسمی و علی راستگار فرج زاده، انتشارات جهان ادیب، سینا طب.
۳- کتاب فیزیولوژی برن و لوی، تالیف رابرت برن و ماتیو لوی، ترجمه محمدرضا بیگدلی، انتشارات تیمورزاده، طبیب.
۴- کتاب فیزیولوژی، تالیف مینو پاک گوهر، مترجم نرگس تقی آبادی، انتشارات خسروی.
۵- کتاب فیزیولوژی پزشکی، تالیف آرتور گایتون و جان ادوارد هال، مترجم اصغر قاسمی و مسلم محمدی، انتشارات خسروی.
۶- کتاب درسنامه جامع فیزیولوژی، تالیف علی حائری روحانی، علی راستگار فرج زاده و کامران قاسمی، انتشارات اندیشه رفیع.
۷- کتاب فیزیولوژی، تالیف محمد محمدزاده و رویا قوچانیان، انتشارات سماط.
۸- کتاب فیزیولوژی (خلاصه درس، پرسش های چهارگزینه ای و پاسخنامه تشریحی)، تالیف کاوه رحیمی، ناظر علمی عباس ابویسانی، انتشارات دیباگران.
۹- جزوه فیزیولوژی دکتر حائری دانشگاه علوم پزشکی تهران.
۱۰- جزوه فیزیولوژی آقای دکتر حاجی زاده دانشگاه علوم پزشکی مازندران.
۱۱- جزوه نوروفیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران.
۱۲- جزوه فیزیولوژی عصب و عضله دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
۱۳- جزوه فیزیولوژی عصب و عضله موسسه سنجش تکمیلی امیرکبیر.
۱۴- جزوه فیزیولوژی عصب و عضله سنجش امیرکبیر که برگرفته از اکثر منابع فوق می باشد.
منابع آزمون دکتری فیزیوتراپی – منابع بیومکانیک ۱ و ۲ و ۳
۱- کتاب کینزیولوژی سیستم عضلانی- اسکلتی (Kinesiology of the musculoskeletal syste) مجموعه شانه، تالیف دونالد نیومن، ترجمه هلاکو محسنی فر و عبداله طیبی، انتشارات ستایش هستی.
۲- کتاب ساختار و عملکرد مفصل (Joint Structure and Function) “ستون مهره ای” ،تالیف لوانجی، نورکین، ترجمه عبداله طیبی، هلاکو محسنی فر و زینت آشناگر، انتشارات قلم علم.
۳- کتاب مدیریت بیماریهای شایع عضلانی اسکلتی (Management of Common Musculoskeletal Disorders)، تالیف دارلن هرتلینگ و راندولف کسلر، انتشارات Lippincott Williams & Wilkins.
۴- کتاب فیزیولوژی اتصالات (The Physiology of the Joints)، تالیف آی آ کاپانجی، انتشارات Mathematicsematical Physics.
۵- کتاب کینزیولوژی سیستم عضلانی – اسکلتی: رویکرد کلینیکی فیزیوتراپی “مچ پا”، تالیف هلاکو محسنی فر و زینت آشناگر، انتشارات قلم.
۶- کتاب کینزیولوژی سیستم عضلانی – اسکلتی “مجموعه آرنج و ساعد”، تالیف دونالد نیومن، ترجمه هلاکو محسنی فر و عبداله طیبی، انتشارات قلم علم.
۷- کتاب کینزیولوژی سیستم عضلانی – اسکلتی: رویکرد کلینیکی فیزیوتراپی “زانو” ، تالیف محمدرضا پوراحمدی و هلاکو محسنی فر، انتشارات قلم علم.
۸- کتاب کینزیولوژی سیستم عضلانی – اسکلتی: ستون مهره ای، تالیف عالیه دریابر و هلاکو محسنی فر، انتشارات قلم علم.
۹- کتاب بیومکانیک و حرکت شناسی اندام فوقانی (براساس منابع نورکین و نیومن)، تالیف حسین کریمی، انتشارات نخل.
۱۰- کتاب بیومکانیک ستون فقرات و قفسه صدری، تالیف یحیی سخنگویی، محمود اکبری و احمد نجفی، انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
۱۱- کتاب مقدمه ای بر بیومکانیک ستون فقرات (براساس منابع نورکین و نیومن)، تالیف فرشاد اخوتیان و رویا مهدی خانی، انتشارات مولف اول.
۱۲- جزوه بیومکانیک، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
۱۳- جزوه بیومکانیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
۱۴- جزوه بیومکانیک دانشگاه علوم پزشکی تهران.
۱۵- جزوه بیومکانیک موسسه سنجش تکمیلی امیرکبیر.
۱۶- جزوه بیومکانیک سنجش امیرکبیر که برگرفته از اکثر منابع فوق می باشد.